Close

Massage bij kanker

Massage bij kanker

Massage geeft geen genezing. Maar wist je dat massage veel voorkomende klachten bij (de behandeling van) kanker kan verminderen zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie of stemmingswisselingen, stress voor een onzeker toekomstperspectief of gewoon een algeheel gevoel van malaise? In zijn algemeenheid kan het de kwaliteit van leven vergroten.

Massages bij (ex) kankerpatiënten vragen een geheel eigen aanpak, waarbij het van belang is dat de therapeut specifiek getraind is. Er is geen situatie hetzelfde, dus er wordt -samen met jou- een behandeltraject op maat gemaakt. 
Bij de massagebehandelingen kan gebruik gemaakt worden van verschillende technieken, maar over het algemeen kun je zeggen dat de toepassing een stuk zachter is dan bij reguliere massages. Dit heeft ook te maken met jouw specifieke klachten en jouw conditie van dat moment.

De massage kan naast het verminderen van genoemde klachten ook ontspanning geven en het vertrouwen in de toekomst (enigszins) herstellen. Dat is de reden waarom ook steeds meer ziekenhuizen massage als complementaire ondersteuning adviseren.

logos-ayuda-massage

Algemene voorwaarden | Privacy- en cookieverklaring | Fotografie: Evelien Dommerholt |  Realisatie: Studio Benevolo Grafisch ontwerp © 2024