Close

Massagetherapie

Massagetherapie

Massagetherapie onderscheidt zich van een ontspanningsmassage doordat er naast het behandelen van een klacht ook gezocht wordt naar de oorzaak van de klacht. Aan de hand van een uitgebreide intake bespreken we jouw klachten en stellen een gerichte behandelaanpak op. Tijdens de behandelingen gaan we, door het toepassen van verschillende massagetechnieken, op zoek naar wat bij jou goed werkt. Tegelijkertijd onderzoeken we de oorzaken van jouw klachten. Het spreekt voor zich dat je bereid bent om hier, met mijn hulp, naar op zoek te gaan.

In de regel zijn er vijf tot acht behandelingen van 60 minuten nodig om minimaal tot verlichting van klachten te komen. Daarnaast kan het in sommige gevallen aan te bevelen zijn om periodiek de behandeling te herhalen. Dit valt dan nog steeds onder de noemer van massagetherapie. De duur van de behandeling maakt vaak het verschil uit ten opzichte van de fysiotherapie. Massagetherapie is over het algemeen zachter qua aanpak, terwijl de duur langer is.

Massagetherapie komt doorgaans in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering (meestal is hier wel een aanvullende verzekering voor nodig). Voorwaarde is dat er een behandelplan aanwezig is.

Massagetherapie wordt vaak toegepast op medisch niet verklaarbare klachten. Behandelmethodieken zijn onder andere bindweefselmassage, cupping, triggerpoint, holistic pulsen of voetreflexmassage. Als je al in behandeling bent van de huisarts of een fysiotherapeut is het wel verstandig om aan te geven dat je overweegt om een behandeltraject voor massagetherapie te gaan volgen.

logos-ayuda-massage

Algemene voorwaarden | Privacy- en cookieverklaring | Fotografie: Evelien Dommerholt | Realisatie: Studio Benevolo Grafisch ontwerp © 2024